Tilburg Open Futsal Tournament

Op zaterdag 5 januari reisde een delegatie van drie mannen- en twee vrouwenteams van Totelos af naar onze collega’s van TSVV Merlijn in Tilburg.

Waar bij de damesteams de verwachtingen erg hoog waren na de winst van vorig jaar, werd er bij de heren minder rekening gehouden met een sterke vertegenwoordiging. De underdogpositie lag de herenteams wel, want alle herenteams pakte aardig wat punten op de zaterdag. Duidelijk was dat de teams nog vrij fit aan de aftrap verschenen, iets wat niet over het hele toernooi gezegd kan worden. De beide damesteams deden zaterdag wat ze konden, maar helaas lukte het niet de titel te prolongeren.

Nadat de nodige punten binnen geharkt waren, werd er vooral uitgekeken naar het hoogtepunt van de avond: de cantus. De reden dat menig Totelosser geen stem meer had de dag erna.

Toen de volgende morgen iedereen gewekt werd, waren de humeuren en condities duidelijk verschillend ten opzichte van de dag ervoor en er werden zo nauwelijks nog punten behaald. Desondanks lukte het Totelos 1, mede doordat ze aan de goeie kant van de toernooiladder zaten, toch om de finale te halen. Dit resulteerde in een keurige 2e plek voor Totelos! TOFT was wederom de ideale start van het nieuwe jaar!

De volledige Totelos delegatie van TOFT 2019