Waar studenten zijn, is gezelligheid. Bij Totelos is dit vanzelfsprekend ook meer dan waar! Bij Totelos zijn er door het jaar heen tal van activiteiten waar jij ook onderdeel van kan zijn! Deze activiteiten zijn niet allemaal zaalvoetbal gerelateerd, Totelos heeft van alles te bieden! Het is ontzettend leuk om met een groepje een activiteit te organiseren en natuurlijk ook ontzettend leerzaam. Schroom niet om je aan te melden voor een van onze commissies en hopelijk zien we jou terug als actieve Totelosser!

Heb je vragen over een van onze commissies, heb je een idee voor een leuke borrel, wil je weten of er nog plek is, of heb je een leuk idee voor een totaal nieuwe commissie? Neem dan contact op met het bestuur via bestuur@totelos.nl! Draaiboeken van veel commissies kunnen ook worden gevonden op het Archief en kunnen aangevraagd worden bij het bestuur.

Activiteiten Commissie

Totelossers hebben natuurlijk niet alleen aan toernooien, borrels of evenementen genoeg om zich te kunnen vermaken. Gedurende het seizoen is er genoeg ruimte voor de activiteitencommissie om leuke activiteiten te organiseren waar onze leden helemaal los kunnen gaan. Voorbeelden uit het verleden zijn o.a. karten, festivals bezoeken, een stedentrip, een casino-avond, een beerpong toernooi maar ook een gezellige barbecue behoort tot de mogelijkheden. De activiteitencommissie bestaat uit 5 personen, die jaarlijks hun creatieve breinen laten kraken om de leukste activiteiten te bedenken en organiseren.

Batavieren Commissie

De Batavierenrace is de grootste estafetteloop van de wereld, waarbij deelnemers van Nijmegen naar Enschede lopen. Na de finish van de race vindt jaarlijks het grootste studentenfeest van de Benelux plaats op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Studenten uit alle hoeken van Nederland reizen af naar Nijmegen/Enschede om aan dit evenement mee te kunnen doen. Ook Totelos laat haar gezicht hier graag zien.

De Batavieren Commissie bestaat uit 3 personen, die onder andere zorgdragen voor een team, de opgave, een loopschema, merchandise, het vervoer en nog veel meer dingen die van belang zijn om mee te kunnen doen.

BOEM Commissie

Heb jij een hart voor verhalen schrijven dan wel verhalen verzamelen? Dan zit je op z’n plek bij de BOEM-commissie. De BOEM was voorheen een soort tijdschrift dat eens in de 3 maanden verscheen. Sinds het seizoen 2015-2016 is de BOEM een jaarboek waarin foto’s, uitspraken en verhalen van alle activiteiten waar Totelos zichtbaar is geweest verschijnen. Voor het clubblad moet van alles worden geschreven, bedacht en verzameld om tot een prachtig eindresultaat te komen.

Jullie hoeven natuurlijk niet alle verhalen zelf te hebben meegemaakt en jullie hoeven ook niet alle stukjes zelf te schrijven. Vraag na ieder evenement, toernooi of groot feest aan iemand van de organiserende commissie of een deelnemer of zij een stukje voor je kunnen schrijven. Het is de taak van de BOEM Commissie om deze stukjes vervolgens te bundelen. Wees creatief, niets is te gek!

BRUG-commissie

Totelos houdt nauw contact met haar oud-leden. Om deze mensen, die toch veel voor de vereniging hebben betekend, tegemoet te komen, wordt er onder andere een oud-leden toernooi georganiseerd. Voor de organisatie van het oud-leden toernooi en andere activiteiten is de brug-commissie verantwoordelijk. Deze commissie onderhoudt het contact met de oude leden.

Borrels organiseren

Ongeveer 6 keer per collegejaar vindt er een Totelos ledenborrel plaats in ’t Lempke. Enkele borrels zal het Bestuur voor haar rekening nemen, zoals de constitutieborrel, maar de overige borrels worden georganiseerd door teams of vriendengroepen binnen Totelos. De borrels beginnen in de vroege avond en hebben meestal een thema.

Als je inspiratie hebt voor een thema of een hele borrel wil organiseren, inbreng van buitenaf is altijd meer dan welkom! De borrels vinden plaats gedurende het hele jaar. Informeer bij het bestuur wanneer de volgende borrel is en ga aan de slag!

BuTo Commissie

Als Totelos vinden we het heel leuk om onze sport door heel het land uit te voeren. Maar wat is nou leuker dan ook eens per jaar het buitenland op te zoeken? Vandaar dat er ieder jaar een buitenlands toernooi wordt opgezocht om daar met zoveel mogelijk teams aan mee te doen.

Als commissie ben je verantwoordelijk voor het zoeken en kiezen van het toernooi en ook het regelen van slaapplaatsen en activiteiten om het weekend door te komen.

Couture Commissie

Minimaal tweemaal per jaar brengt het bestuur Totelos Merchandise uit. Hierin zitten standaard kledingstukken, zoals sokken, broekjes en gepersonaliseerde voetbal T-shirts. Ook zullen er bij iedere levering speciaal bedachte (collecters)items zitten, zoals slippers. Deze zijn meestal alleen die levering verkrijgbaar!

Heb jij veel creativiteit, oog voor detail en een rijke fantasie? Dan is de Couture Commissie helemaal voor jou! Samen met het bestuur zal jij brainstormen om nieuwe, te gekke merchandise uit te brengen. 

Mocht je leuke ideeën hebben, maar niet in de commissie zitten? Niet getreurd. Geef dit door aan het bestuur en wie weet wordt jouw idee uitgewerkt bij de volgende levering merchandise!

D-Night Commissie

De donderdag voor carnaval begint het feest bij Totelos al. De combinatie verkleed voetballen, lachen, gieren en pullen staat ieder jaar weer garant voor een hoop pret. Van 23:00 ‘s avonds tot 04:00 uur in de ochtend staan de 3 sportcentrumzalen en de kantine volledig ter beschikking van ons carnavalstoernooi.

De commissie hiervoor bestaat uit 2 of 3 personen en regelt de uitnodigingen, het speelschema, scheidsrechters en een DJ voor het mooiste carnavalsfeest dat het Sportcentrum kent.

Henk Dissel Commissie (HDC)

Heb jij buiten zaalvoetbaltalent ook nog eens muzieksmaak? Zijn je doopnamen Tino Martin? Ook dan heeft Totelos een commissie die de leegte in je hart kan vullen. De HDC trekt er geregeld op uit om de beste zanger van ‘s lands historie in levende lijve te aanschouwen. Naast Henk zijn we natuurlijk ook fan van andere Nederlandstalige swingers. Hierbij maken we dankzij de NS gebruik van onze huiseigen Henk Dissel Coupé, waar het altijd gegarandeerd feest is. Ben jij helemaal klaar met de mediocriteit van hedendaagse muziek? Wil jij vele onvergetelijke avonden meemaken? Beluister dan hieronder de officiële HDC Dis(sel)co®-afspeellijst en misschien organiseer jij het volgende concert!

Introcommissie

De introductieweek aan het eind van de zomervakantie is voor Totelos dé mogelijkheid om de nieuwe lichting studenten enthousiast te maken voor zaalvoetbal en voor onze vereniging. Enerzijds gebeurt dit door te helpen met flyeren, tijdens de sportmarkten aanwezig te zijn en mensen te werven voor de introtraining. Anderzijds gebeurt dit door veel aanwezig te zijn in onze stamkroeg ’t Lempke in Totelos kleding en te laten zien dat Totelos veel meer te bieden heeft dan alleen zaalvoetbal. Des te meer Totelossers hun steentje bijdragen, des te meer Totelos aan de man wordt gebracht.

De Introcommissie bestaat uit 7 leden van Totelos, die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van activiteiten voor de potentiële leden tijdens de sportmarkten, een goede voorraad flyers en stickers om uit te delen en alle spullen die jullie nodig denken te hebben om nieuwe leden binnen te halen. Ook ben je verantwoordelijk voor het zorgen dat zo veel mogelijk Totelossers aanwezig zijn tijdens alle evenementen tijdens deze week.

IUTT-Commissie

Ieder jaar rond Hemelvaart vindt IUTT plaats; het International University Totelos Tournament. IUTT is het prestigieuze internationaal zaalvoetbaltoernooi van onze vereniging. IUTT omvat zowel een mannen- als een vrouwencompetitie met in totaal 300 deelnemers van over heel Europa en zelfs daarbuiten! IUTT is de grootste Totelos activiteit en daarom staat er een 9-koppige commissie aan het roer. De functies binnen deze commissie zijn:

  • Voorzitter
  • Secretaris
  • Penningmeester
  • Dagcommissaris (2x)
  • Party & Activity (2x)
  • Ontbijt, Lunch, Diner
  • Social Media

In deze commissie zit altijd een aantal ervaren Totelossers, maar ook als je nog nooit bij IUTT geweest bent, is je inbreng van onschatbare waarde. Je leert in je eerste jaar IUTT het meest en jouw nieuwe ideeën kunnen een impuls geven aan het toernooi. Het organiseren van IUTT is een enorme aanrader en een geweldige ervaring!

Ledenweekendcommissie

Na de start van het nieuwe seizoen, beginnen de vragen alweer: “Wanneer is het ledenweekend?” Deze staat bij al onze actieve leden groot in de agenda en dat is niet zonder goede reden! Tijdens de Totelos ledenweekenden wordt er amper/niet in gevoetbald, maar gewoon feest gevierd. Het ledenweekend wordt door een groep van 5 personen georganiseerd en zij vullen het gehele weekend in.

Het ledenweekend staat garant voor onvergetelijke dagen vol feest en koud gerstenat. Ieder jaar kijken de leden er vol smart naar uit!

Scheidsrechter Interne Competitie

In de pauzes op maandag tot en met woensdag (11:45 – 13:15 uur) en op woensdagavond (17:00–20:00 uur) organiseert E.S.Z.V.V. Totelos de Interne Competitie. Deze competitie, onder leiding van onze Commissaris Interne Competitie, kan niet zonder scheidsrechters. Daarom hebben we hierbij jouw hulp nodig. Een wedstrijd duurt 25 minuten en hier krijg je ook nog eens €2,50 vergoeding voor.

Interesse? Stuur een mailtje naar InterneCompetitie@totelos.nl

Sociale Media Commissie

Om de sociale media van Totelos up to date te houden, hebben we creatieve geesten nodig. In deze commissie sta je, samen met het bestuur, aan het roer van de promotie van alle activiteiten van Totelos!

Ben jij creatief met social media en ontwerpprogramma’s? Dan is deze commissie helemaal voor jou!

Sponsorcommissie

Totelos kan niet alleen draaien op contributie. Als lid van de sponsorcommissie ga je samen met de Penningmeester en Commissaris Interne Competitie van Totelos op zoek naar bedrijven of partijen die bereid zijn een investering te doen in onze prachtige vereniging. In deze commissie zoek je contact met grote- en minder grote bedrijven en ga je met hen in gesprek over hoe hun investering eruit zal komen te zien.

TOTOlos Commissie

De bekende TOTO komt ook voor Totelos! De TOTOlos commissie is sinds 2021 opgericht en gaat ervoor zorgen dat je wedstrijden binnen Totelos kan voorspellen. Afgelopen jaar zijn er al een aantal leden bezig geweest met ideeën bedenken en uitwerken, maar dit jaar wil de commissie een echte pilot gaan draaien.

Van Lint Commissie

In de laatste week voor de winterstop ondergaat het SSC een grote verandering. Het basketbal en handbal maakt deze week plaats voor Tjoekbal, Goalbal en andere sporten die de olympische spelen net niet gehaald hebben. Er is uiteraard ook plek voor Totelos, spelers van elk niveau zijn welkom om te ervaren waarom wij het zaalvoetbal zo mooi vinden. Een toernooi raakt natuurlijk gepaard met goudgeel genot, dus spelers zijn in deze week regelmatig tot in de late uurtjes te vinden in het SSC.

Als commissie ben je verantwoordelijk voor het vullen van de teams van andere sporten.

WebCie

Totelos moet mee met de tijd, wat inhoudt dat er ook achter de schermen veel moet gebeuren om mee te gaan met de technologie van nu. Hiervoor is de WebCie verantwoordelijk. Zij zorgen voor het technische gedeelte van de website en voor het onderhoud aan het digitale platform waarop alle commissies en actieve leden zijn toegevoegd. Zo werkt de gehele vereniging samen middels Google G Suite producten en wordt Slack gebruikt als communicatieplatform. Als onderdeel van de WebCie bekijk je verbeteringen voor de toekomst en zorg je voor algemeen onderhoud aan de digitale kant van Totelos.

Wintersport Commissie

Buiten al het voetbalgeweld om moet er natuurlijk ook tijd zijn voor wat winterse ontspanning. Even een reisje naar het buitenland, even een andere kroeg, een andere sport beoefenen. Dit alles kun je meemaken bij de Totelos wintersportvakantie. Bij deze activiteit moet natuurlijk wel van alles geregeld worden. Vervoer, accommodatie, maar ook activiteiten voor overdag en s’avonds. Ben je geen kei in skiën of snowboarden, wees niet gevreesd, ook dan kan het leuk zijn om mee te organiseren.

ZATT Commissie

Tijdens ZAalvoetbalToernooi der Totelos reizen studenten zaalvoetbalverenigen uit alle hoeken van Nederland af naar ons SSC voor een grandioos eendaags evenement. Naast het toernooi in de middag zal er diezelfde avond een cantus verzorgd worden waar alle deelnemers meer dan welkom zijn. De 6-koppige commissie gaat er voor zorgen dat ZATT een begrip zal worden in de studentenwereld.

Zuipklassement Commissie

Elke stapavond laten Totelossers zich zien op Stratumseind, en omdat onze hoofdsponsor (’t Lempke) het extra gezellig vindt als we elke avond in ‘t Lempke staan, staat hier een prijs voor. Je kan namelijk punten scoren voor je team als je aanwezig bent op donderdag- of vrijdagavond, maar ook op borrels en andere speciale gelegenheden. Het is de taak van de Zuipklassement Commissie om de standen up to date te houden en hier wekelijks een leuk verhaal bij te schrijven. De commissie bestaat uit 4 leden die (bijna) elke donderdag- en vrijdagavond in ’t Lempke zijn om te tellen.