IUTT 2018 wederom een groot succes

Afgelopen Hemelvaartsweekend stond het grootste en bekendste Totelos toernooi op het programma: International University Totelos Tournament. Drie dagen lang waren het Studenten Sport Centrum en het nabijgelegen campingveld het terrein voor uitstekend voetbal, een gemoedelijke sfeer en een gezonde dosis alcohol. Maar liefst 27 (inter)nationale teams wisten er 24/7 een groot feest van te maken door zowel op als naast het veld uitstekend te presteren. Terugkijkend op het weekend kunnen we stellen dat ook de editie van dit jaar wederom een succes was.

Eerst het voetbal dan maar. In de hallen van het SSC werd drie dagen lang voetbal van de bovenste plank getoond en werden uiteindelijk twee uitstekend voetballende teams tot winnaars gekroond: Los Crevardos bij de mannen en (spoiler alert) Totelos Dames 1 bij de vrouwen.

Het niveau van de feesten deed bovendien niet onder voor het voetbal. Al tijdens het openingsfeest op woensdag was de gezelligheid in het Lempke groots, een prachtige voorbode voor de kroegentocht van donderdag die Stratum tot in de late uurtjes zou doen laten Totelos-rood kleuren. Ook de buitenlandse teams genoten zichtbaar van een klassiek avondje Eindhoven.

Daarnaast wisten alle 4 Totelos mannen- en 2 Totelos damesteams zich op verschillende gebieden te onderscheiden:

T1: De eerste twee dagen leek ons vlaggenschip nagenoeg onaantastbaar. Er werd nul keer verloren en de kwartfinale werd moeiteloos als poulewinnaar bereikt. Echter strandden de mannen van T1 door deze na strafschoppen te verliezen. Uiteindelijk werd een mooie 5e plaats behaald.

T2: Ook T2 liet in de poulefase bij vlagen uitstekend voetbal zien maar wist zichzelf helaas niet genoeg te belonen. De verliezersbracket en een 11e plaats waren uiteindelijk het resultaat.

T3: De ervaring van een aantal mannen van T3 met IUTT kwam nadrukkelijk naar boven. Met name op dag 3 stegen de heren boven zichzelf uit en ondanks de kleine oogjes en een zware lever werd uiteindelijk de 10e plaats behaald; boven T2 dus.

T4: De combinatie van feesten en voetballen die IUTT biedt had een keerzijde voor T4. Koploper in de late uurtjes maar puntloos onderaan na drie dagen voetballen. Ook bij de gevonden voorwerpen werden helaas na het toernooi geen punten gevonden.

D1: JAJA! Zoals hierboven vermeld, wist Dames 1 nog maar eens een prijs aan hun prijzenkast toe te voegen. De eerste twee dagen liep het nog af en toe wat stroef, maar presteren op het juiste moment kan je wel aan deze meiden overlaten: de winst van IUTT 2018 was het gevolg.

D2: Vergelijkbaar met T4 verloor ook D2 helaas al haar wedstrijden. Maar we weten allemaal welk damesteam het gezelligst was en voor de meeste support zorgden; juist D2.

Kortom, IUTT 2018 kende alleen maar winnaars die nu al aftellen naar de editie van volgend jaar. Totelos en de IUTT commissie willen iedereen bedanken voor deze geweldige dagen!

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

IUTT 2019

In het weekend van Hemelvaart konden we weer genieten van drie dagen (meestal) hoogstaand voetbal en (zeker) leuke…
Lees Verder

ZATT

This year, for the first time, we were able to enjoy the newest tournament of our association. ZATT had it’s…