TU/e studenten bouwen duurzaam huis op campus

In mei dit jaar bouwt een TU/e team het duurzame huis LINQ dat samen met Fontys-studenten ontworpen is. Het duurzame huis wordt eerst opgebouwd aan het fietspad bij het Auditorium en de Dommel om team VIRTUe te laten oefenen.

 

Dutch Technology Week

In de eerste week van juni is de Dutch Technology Week. In deze week is LINQ dan ook te bezoeken in Eindhoven. Tijdens deze Technology Week oefent de groep studenten voor de Solar Decathlon in Dubai, hier is LINQ in november te bewonderen.

In de LINQ zijn onder meer zware isolatie, luchtkoeling, gelijkstroom en een slim systeem ingebouwd wat het allemaal gemakkelijker maakt voor de bewoner. De LINQ wordt ook wel gezien als het topje van een appartementencomplex dat ook een sociale doelstelling heeft.

 

Kiezen voor duurzaamheid

Wil jij als student ook je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Kies dan voor groene energie met behulp van een online energievergelijker. Behalve dat je daarmee kiest voor duurzaamheid kan het ook al snel honderden euro’s per jaar schelen. Waar je op moet letten bij overstappen energie zijn onder andere de contractduur, maandprijs en de voorwaarden van het energiecontract. Via EasySwitch.nl kan je binnen no-time energie vergelijken en switchen naar de goedkoopste groene energieleverancier. Natuurlijk kom je ook nooit zonder stroom te zitten.

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

IUTT 2018

~English below~ Beste leden, Het leukste Totelos toernooi van het jaar komt er weer aan: ‘I.U.T.T.’. Voor de…