Totelossers in den Vreemde 2

Ieder seizoen zitten ze er weer bij, Totelossers die ons een half jaar moeten verlaten om een semester in het buitenland hun educatieve geluk te beproeven. In “Totelossers in den vreemde” vragen wij aan deze uitgevlogen studenten hoe ze hun tijd over de grenzen ervaren. In deel 2 van deze rubriek vertelt Tim Schillemans, keeper van T1 en de stoomtrein van N8, hoe het leven in Taiwan hem bevalt!

Het was 14 Augustus 2017, de dag dat ik Nederland verliet om een half jaar in Taipei te gaan studeren en leven. Toen ik hier aankwam merkte ik al meteen dat het hier een hele andere wereld is, en dat was wel even wennen. Zo staan de Taiwanezen graag netjes uitgelijnd in de rij, in de supermarkt en bij de metro en de roltrappen. En ondanks het gebrek aan vuilnisbakken is er nergens afval op straat te vinden. De stinky-tofu zaakjes op elke hoek van de straat bewijzen wel dat ze over vieze geur wat minder moeilijk doen. Ook is alles hier in het Chinees, dus het is soms nog wel een raadsel wat ik ga eten wanneer ik iets besteld heb bij een night market.

De structuur die op de straten heerst is op de universiteit ver te zoeken, ik kan hier met opmerkingen en vragen in college een sticker verdienen die aan het einde mijn “in class participation” cijfer bepalen, en de prof is soms moeilijk te volgen in het Azi-Engels. Gelukkig duurt de collegeweek maar 2 dagen, dus lang ben ik daar niet te vinden. Dit geeft wel de mogelijkheid voor mijn vele tripjes en activiteiten. Zo heb ik al door Thailand gereisd, in de Filipijnen ontdekt dat een fles rum echt maar 1 euro 50 kost, in Seoul de Gangnam-style dans gedaan en op het Formule1 circuit van Kuala Lumpur Max Verstappen zien winnen! En dat met Hong Kong nog in het vooruitzicht. Want ja als je er dan toch in de buurt bent…

Ook in Taiwan zelf is er veel te zien en te doen; met de grote miljoenensteden aan de westkust tot de stranden in het zuiden en de bergen in het midden en oosten van het eiland heb ik meer dan genoeg keuze uit citytrips, chillen aan het strand of actief hiken in de bergen. Mocht ik een keer niet weg zijn dan kan ik me ook in Taipei goed vermaken. In een dorm met +/- 1000 andere (internationale) studenten is er altijd wel iemand die iets wil ondernemen. Ook kan ik als plaatsvervanger van ’t Lempke een avondje naar een van de vele clubs waar je als Europeaan zeer gewaardeerd wordt. Wel jammer dat er geen punten mee te verdienen zijn, misschien wel een idee om het Zuipklassement internationaal te laten gaan!

Maar elk voordeel heb z’n nadeel (of was het nou andersom), en ook dat gaat hier op. De Taiwanesen doen alleen maar aan softbal, volleybal of heel langzaam hardlopen en zijn niet zo’n fan van voetbal of zaalvoetbal. Ik probeer dit nog wel te compenseren met zwemmen in het 50m buitenbad van de uni, hardlopen en af en toe een pleintje te bezetten als in het oude straatvoetbal, zodat ik in januari niet als de schim van mezelf op het veld zal staan.

Ook ben ik al lang genoeg Totelosser om de rood-witte kleuren niet te veel te hoeven missen. Zo kan ik ook tijdens de dagelijkse bezigheden nog als echte Totelosser voor de dag komen! Daarvan heb ik speciaal nog een mooie selectie van mijn foto’s toegevoegd voor jullie.

  

Ik wil nog zeggen: mocht je ooit een keer naar Taiwan kunnen, pak dan zeker je kans! Ik blijf hier nog even genieten en ik zie jullie snel weer.

史提姆 (Shi Timu)

0 Shares:
You May Also Like