Totelossers in den Vreemde 7: Tygo Hendricx

Ieder seizoen zitten ze er weer bij, Totelossers die ons een half jaar moeten verlaten om een semester in het buitenland hun educatieve geluk te beproeven. In “Totelossers in den vreemde” vragen wij aan deze uitgevlogen studenten hoe ze hun tijd over de grenzen ervaren. Deze zevende editie ontdekken we hoe het voormalig IUTT-commissielid Tygo vergaat in de USA.

Sinds halverwege augustus verblijf ik in Atlanta in de Verenigde Staten, waar ik een half jaartje “studeer” bij Georgia Tech. Met mijn exchange semester wilde ik graag het Amerikaanse college leven meemaken en vrienden/familie opzoeken die in Amerika wonen. Toen ik in augustus aankwam viel ik meteen met m’n neus in de boter, mijn 3 Amerikaanse huisgenoten zitten allemaal bij een fraternity op de campus. Aangezien je zonder dat je mensen kent bij een fraternity niet binnen kan komen op feestjes op de campus is dat best handig.

Smoky Mountains in Tennessee

Aangezien ik hier natuurlijk ook kom op de nodige studiepuntjes te halen moet ik 3 dagen per week ook naar de collegezaal. Voor het kiezen van de vakken had de TU/e geen eisen en moest ik alleen voldoen aan 12 credits (+-20 ECTS). Hierdoor kon ik een mooi pretpakket voor mezelf opstellen en zorgen dat ik alleen maar wat verslagen hoef in te leveren.

Het feit dat ik niet zoveel verplichtingen heb qua uni heb ik dus veel tijd om te reizen. In de laatste maanden ben ik naar onder andere Detroit, Toronto en Chicago geweest. Ook ben ik naar wat nationale parken geweest zoals de Smoky Mountains.

Als je dan toch in Atlanta bent, moet je wel op bezoek bij Frank de Boer en Atlanta United. Atlanta United speelt in het gigantische Mercedes-Benz stadion en was de landskampioen van Amerika. Helaas heeft Frank dit jaar niet hetzelfde gepresteerd als dat hij bij Ajax 4 keer op rij deed.

Wat sport betreft heb ik zelf ook nog wat uitgevoerd, samen met twee vrienden heb ik mij aangesloten bij een intramural team van de universiteit. Hiermee doe je mee aan een soort universiteitskampioenschap. Ik maakte deel uit van de graduates competitie en die hebben wij glansrijk gewonnen. Nadat we daar eerste zijn geworden, zijn we geplaatst voor de playofss met de andere teams van de Universiteit. Hier hebben we de finale gehaald, maar die konden we helaas niet spelen aangezien die plaatsvond op de zondag na thanksgiving toen er maar 5 van de 14 spelers aanwezig waren, lekker gepland.

Na de tailgate even snel naar het stadion voor een kwartiertje, om daarna weer terug te gaan naar de tailgate.

Een van de gaafste dingen is toch wel het college football. Iedereen kijkt elke week uit naar gameday van het Universitaire american football team, niet zo zeer voor de sport zelf, maar vooral voor de tailgates voorafgaand van de wedstrijden. Tailgates van de fraternities starten ongeveer 6 uur voor de wedstrijd zodat je genoeg tijd heb om wat gerstenat binnen te krijgen voordat je een kwart van de wedstrijd gaat bekijken in het stadion. Het stadion van Georgia Tech heeft een grotere capaciteit dan de Johan Cruijf arena en wordt beschouwd als een “klein” stadion. Niks vergeleken met het stadion van Michigan, waar mijn neefje naar school gaat, waar 112.000 toeschouwers naar een universiteitsteam komen kijken. Het feit dat de tailgates 6 uur van te voren beginnen betekent dat als de wedstrijd om 12 uur s ’middags begint, je al lekker vroeg aan het bier mag. Gelukkig ben ik nog geen 21 en kan ik hier geen druppel alcohol drinken ;).

Op dit moment ben ik net klaar met mijn semester en heb ik netjes al m’n puntjes binnen gesleept. De komende week komen mijn ouders, zus en oma mij opzoek in Atlanta en mag ik ze een mooie rondleiding geven. Daarna reizen we voor een paar dagen naar Washington D.C. en sluiten we onze trip af in Chicago om daar kerst te vieren bij mijn familie. Dus ik zie jullie snel weer in de kantine met een koud bavje!

0 Shares:
You May Also Like