Algemeen Kampioenschap 2017/2018

Op woensdag 4 juli vond het laatste Totelos Interne Toernooi van dit seizoen plaats: het Algemeen Kampioenschap (AK). Dit jaar namen zes teams deel aan het toernooi: A.V. Sodalitate (B), FC Bijbal & Co (A), International Team (A), Pittige Loempia (3/2), Red Bulls (B) en Zlatan Approves (2/1). Het AK is alleen toegankelijk voor toernooi- en competitiewinnaars, waardoor bovenstaande teams uitgenodigd waren.

Het toernooi ving aan om 17:00. Aangezien er slechts zes teams deelnamen was het mogelijk wedstrijden van 10 minuten te spelen met een ruime pauze van 5 minuten. Na de poulefase was het duidelijk welke teams scherp genoeg waren voor de toernooiwinst. A.V. Sodalitate en Zlatan Approves waren niet op hun sterkst en eindigen respectievelijk op de vijfde en zesde plek. International Team had zich als beste geplaatst, waardoor zij het in Hal 1 moesten opnemen tegen de nummer 4, Red Bulls. Aan de andere kant van het SSC streden Pittige Loempia en FC Bijbal & Co om het andere finaleticket. Waar Pittige Loempia (herfstkampioen 3e klasse!) zich knap plaatste voor de halve finale, lukte het ze niet om de finale te bereiken. Hetzelfde gold voor de Red Bulls (klasse B), waardoor FC Bijbal & Co en International Team mochten gaan strijden om de felbegeerde titel.

De finale werd, nadat Hal 1 onbespeelbaar was geworden door lokale gladheid, gespeeld in een bloedhete Hal 3. De wedstrijd was fel maar er werd gespeeld met groot onderling respect. Er werd weinig gescoord en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waarna beide keepers in het doel konden plaatsnemen voor de beslissende penalties. FC Bijbal & Co bleef feilloos scoren terwijl International Team tot tweemaal toe miste. Zo ging eerstgenoemde er verdiend met de AK trofee vandoor. De teamnaam zal worden bijgeplaatst op de beker, fier onder dezelfde naam als vorig seizoen: FC Bijbal & Co. Het gehele bestuur feliciteert FC Bijbal & Co met deze bijzondere prestatie! Tevens wil ik alle deelnemers van afgelopen seizoen bedanken voor de bijzonder positieve en gezellige sfeer. Tot snel!

Met vriendelijke groeten,

Frenk Cleven
Commissaris Interne Competitie
E.S.Z.V.V. Totelos – Bestuur 2017/2018

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

⚽TIT3⚽

Time flies by, because last Wednesday it was already time for TIT3. 🥳 First, the 8 teams were…
Lees Verder

Keepers gezocht!

Heb jij snelle reflexen, een onverschrokken karakter en een hekel aan tegendoelpunten? Dan zijn wij op zoek naar…
Lees Verder

Nieuwe website

We zijn live! Na jaren van uitstellen, delegeren en een aantal bijna geslaagde pogingen is het nu dan…