Totelos 1.5m Olympics

Een paar uur voordat de activiteit begon, zat de commissie nog nagelbijtend de weersverwachtingen te bekijken, hopende op droog weer tijdens de Totelos 1.5m Olympics. Dat droge weer kwam er. Het zonnetje brak zelfs nog door toen de eerste deelnemers hun fiets parkeerden op het Anthony van Leeuwenhoek park. Het leek alsof de oude Griekse goden ons gunstig gezind waren en ons een voorspoedige Olympiade wensten.

Tijdens de Totelos 1.5m Olympics gingen 23 Totelossers in zes groepen met elkaar de strijd aan in verschillende spellen. De groepsfase bestond uit Kubb, Hints, het Letterspel en een gezamenlijke ronde van Waar/Niet Waar. Ondanks de social distancing van de afgelopen tijd ging de communicatie nog erg soepel bij de meeste teams. Ook de extra 1.5m maatregelen die de commissie had getroffen, mocht geen onderspit delven in de geoliede Olympische machines. Dikwijls werden deze machines ook uiteraard nog wat extra gesmeerd met een goudgele rakker uit een halve liter blik.

Na de groepsfase werden de punten geteld en mochten de teams voor hun eindpositie gaan strijden. Er werden drie finales gespeeld. De eerste finale ging voor de vijfde plek, daaropvolgend werd gestreden voor de derde plek en uiteindelijk werd nog een winnaars finale gespeeld.
De finales bestonden uit een estafette verdeeld in verschillende sportieve of voetbalgerelateerde onderdelen. Zo moest er eerst een bal met precisie gelobd worden, vervolgens mochten de behendigste Totelossers dertig keer hooghouden. In het derde onderdeel moest met precisie geschoten worden en de estafette eindigde in een sprint.

Uiteindelijk mocht het team van Frenk, Sam en Yang-Fen zich bekronen als winnaar van de Totelos 1.5m Olympics. Als grootse prijs konden zij diezelfde avond een pitcher bier ophalen in ‘t Lempke. Met hen vonden nog zo’n twintig Totelossers zich ook die avond in ‘t Lempke. Zo werden hier en daar de tactieken van de Olympiade besproken, een verjaardag gevierd, maar werd het voornamelijk erg gezellig door de kaart- en dobbelspellen.

Het was de commissie een genoegen om jullie weer eens een niet-virtuele activiteit te kunnen aanbieden. We hebben erg genoten van jullie prestaties en gezelligheid tijdens en na de Olympics. Het was een goed voorproefje voor de sportieve prestaties die we van jullie kunnen gaan zien tijdens het Totelos afscheidstoernooi op 25 juli. Tot dan!

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

Wintersport 2022

Van vrijdag 11 tot zondag 20 maart gebeurde het eindelijk: StuWi 2022! 🎿🍻 Met 11 leden reisden we…
Lees Verder

🍻⚽TOFT⚽🍻

During the first weekend of the new year, Totelos traditionally travelled to Tilburg with a large group to…