Afzwaaiers I: Interne Conflicten

Wat krijg je als twee bestuursleden zonder taken en een vlotte pen vastzitten in een eeuwigdurende komkommertijd? Nee, wij zullen je niet lastig vallen met onze podcast over complottheorieën over de Koude Oorlog. Wij willen jullie graag kennis laten maken met ‘Afzwaaiers’, een pseudo-satirische column waarin Pim en Rick jullie van Totelos-gerelateerd leesvoer voorzien; bon appetit!

Zittend in de ellenlange burgerrups, door het raam turend naar de schijnbaar oneindige industrieterreinen, Vinex wijken en bollenvelden, blik ik terug op het turbulente voetbaljaar 2020/2021. Deze maand hebben wij de kampioen van de Eredivisie mogen kronen, een team omringd door controversie: dopingcontroles, oningeschreven toptransfers en steekpartijen. Ik hoor u denken: ‘Praktijken die je alleen terugziet in de duistere wereld van de voetbalmaffia’. Echter is niets minder waar, ook onze club heeft een aantal interne conflicten gekend die wij op deze manier uit de doeken doen.

Om te beginnen met de kwestie Onana, hebben wij dit seizoen ook te maken gehad met een dopingschandaal. Zo werd op meerdere wedstrijddagen tijdens een steekproef het middel C2H5OH, beter bekend onder haar straatnaam ‘alcohol’, aangetroffen in het bloed van een speler van ons eerste team. Het management van de captain van T1 heeft het volgende statement uitgebracht: ‘Hij werd wakker met wat klachten van dorst, hij pakte uit zijn drankrek wat hij dacht dat water was, het was echter wodka. Een logische vergissing, gezien het allebei kleurloze vloeistoffen zijn.’ Hoofdtrainer Atef el Allouche heeft nog niet gereageerd op het voorval. Berichten vanuit de club melden dat ze deze kwestie eerst intern willen bespreken, voordat zij praten met de media.

Terwijl mijn trein Den Bosch passeert, denk ik terug aan alle ophef over de ‘European Super League’. Fans die demonstreerden in het stadion van Manchester United, luide roepen om afzetting van CEO’s en verwijten aan de Europese voetbalbond, niets was te gek in deze heftige week voor elke voetballiefhebber. Tot een bestorming van het SSC is het gelukkig niet gekomen, maar weinig teams van onze Interne Competitie hadden lieve woorden over voor de Commissaris Rick Bartels. ‘Voetbal tegenwoordig draait alleen nog maar om geld. De rijke clubs geven alleen maar geld uit en blijven daardoor aan de top, maar bouwen ondertussen enorme schulden op. Bartels geeft niet om clubs als VeThoranen of Obelix’33, en wil alleen dat clubs als Zlatan Keurt Goed en Knuffelbeertjes universitaire grootmachten blijven.’ Het statement van deze anonieme bron vergaart snel populariteit onder de teams in Klasse 3 en 4 van de Interne Competitie en de positie van Bartels ligt zwaar onder vuur. Of hij volgend jaar zijn baan kan behouden? Daar zijn we erg sceptisch over.

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

D-Night

[For English see below] Op maandag 28 februari vond het legendarische D-Night weer plaats. Voor de eerste keer…
Lees Verder

Lust(je)rum Skireis

De tweede week van het kwartiel betekende voor een twintigtal Totelossers zon, sneeuw en halve liters (mix). De…