Afzwaaiers II: Kleedkamer-belang

Vrijdag is het zo ver; het Europees Kampioenschap voetbal gaat van start en wij zijn ook weer van de partij. 13 Juni mag het Nederlands elftal, onder het bewind van succescoach Frank de Boer, aantreden tegen Oekraïne. Als ik die dag in fluorescerend oranje slippers en geruite zwembroek vanuit mijn achtertuin de leeuwen naar de overwinning probeer te schreeuwen, zullen mijn gedachten ook even uitgaan naar de speler die er sowieso niet bij zal zijn: Ryan Babel.

Door de routinier niet mee te nemen naar het EK, gaf De Boer alsnog gehoor aan de publieke opinie. Oranje-vedette Georginio Wijnaldum gaf recentelijk aan de sfeermaker er toch graag bij te hebben gehad; leiderschap en kleedkamer-sfeer gaan volgens de aanvoerder blijkbaar boven voetballend vermogen.

Bij Totelos geven wij gelukkig wel gehoor aan de kreet van Gini. De gebeurtenissen op het veld zijn immers minstens zo belangrijk als die in de kleedkamer of in de kantine. Als ik na een 7-0 nederlaag schaterlachend in de kleedkamer zit, omdat mijn teamgenoot op Carlo Boszhard-achtige wijze de coach imiteert, dan zijn de 16 gemiste open kansen van even daarvoor alweer vergeten. 

Met die gedachte in het achterhoofd besloot KNVB Commissaris Asschert de teamindeling voor 21/22 op de schop te gooien. Totelos heeft namelijk een manier om het ‘kleedkamer-belang’ van leden te meten en ze daarop te rangschikken, dit doen we zelfs al jaren. Maar met ingang van dit jaar zal het zuipklassement (nu terrassement) ook gebruikt worden als dé leidraad voor de teamindeling. ‘Scheelt mij ook weer werk’  zucht Asschert, die inmiddels op vakantie is.

Deze ingrijpende beslissing zorgde voor veel opschudding in de vereniging. Kort na het nieuws kreeg ‘T Lempke-kroegbaas Stanbucca een stormvloed aan reserveringen van Totelossers die een plek in de hoogste teams wilden bemachtigen. ‘Een plek in T1 of T2 betekent geen thuiswedstrijden in Veldhoven meer!’’ zegt een opgewekte J. Jenneskens. Op andere nieuwe namen in de voorlopige selectie zoals G. Liefrink en R. Steenhof heeft de trainer van T1 nog niet gereageerd.

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

⚽🍺ZATT🍺⚽

During the weekend of April 19-21, the third edition of ZATT took place. Despite the renovation of the…