Een elektrische en circulaire auto van TU Eindhoven

Zoals bekend is volledig elektrisch rijden een trend aan het worden in de autowereld. Toch is dit lang niet de enige ontwikkeling in deze branche. Studenten van de TU Eindhoven leggen de lat nog een stukje hoger: auto’s bouwen met materialen die weer hergebruikt kunnen worden. Dit doen ze met hun nieuwe voertuig Noah, volgens hen ’s werelds eerste circulaire auto.

 

Simulatie of op de weg?

Hoewel de Noah momenteel alleen nog maar een computersimulatie is, wil de TUE het voertuig voor de zomer bouwen en laten goedkeuren door de RDW. De auto is volgens de TUE volledig recyclebaar en is zo ontworpen dat het volgens de studenten erg makkelijk is om de onderdelen te vervangen.

De studenten hebben de planning al volledig in hun hoofd: de auto voorzien van een kenteken, waarna er in de zomer een aantal verschillende grote Europese steden bezocht worden. Dit allemaal natuurlijk om Noah te showen. Of ze de volledige trip met de Noah doen is niet bekend maar waarschijnlijk wordt deze naar de steden gebracht. Het kan namelijk wel even duren met de 20 pk die de Noah bezit. Met dit lage aantal pk haalt het voertuig volgens de TUE toch bijna 100 km/u, vooral omdat het gewicht slechts 350 kg is. De actieradius zal zo’n 240 kilometer worden.

 

Autoverzekeringen

Wanneer de Noah een kenteken heeft en de openbare weg op mag is het ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten voor dit voertuig. De minimale verzekering die afgesloten moet worden is de WA-verzekering waarbij de schade die je toedoet aan anderen vergoed wordt. Hoe hoog de autoverzekering voor de Noah wordt is vanzelfsprekend nog niet duidelijk, maar als het kenteken bekend is kan je altijd de autoverzekering berekenen via Autoverzekering.nl. Wil je meer weten over alle soorten autoverzekeringen of ben je persé op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Op Autoverzekering.nl vind je alle informatie over autoverzekeringen.

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

Pusphaira IT

Op 14 september vond het jaarlijkse IT van Pusphaira plaats. Voor degene die hier nog nooit van hebben…