Kwartiel 2: Ledenweekend, TOFT, én meer

Het is eind januari en dat betekent het einde van kwartiel 2. Tevens is het dé gelegenheid om een blik terug te werpen op het afgelopen kwartiel en herinneringen op te halen aan de vele borrels en activiteiten die hebben plaatsgevonden. Dus neem even een break en neem een kijkje terug op een druk maar vooral gezellig kwartiel…

Ledenweekend

Het weekend van 22 t/m 24 november stond in het teken van het ledenweekend. Dit jaar wisten meer Totelossers zich in te schrijven voor het ledenweekend dan ooit, met een recordaantal van 60 man werd dit jaar furore gemaakt in het (tot dan toe nog) onbekende Sevenum. Gewapend met onesies vertrok men vanaf station Eindhoven om uit te stappen in Deurne. Vanuit Deurne werden we met huifkarren, biertjes en feestmuziek naar onze eindbestemming gebracht; een groepsaccommodatie dicht bij Sevenum.

Het weekend zelf was voor de meeste Totelossers een waas, sommigen konden zelfs enkele activiteiten niet meer herinneren. Dus voor de nieuwsgierige: Vrijdagavond begon met een pubquiz in de accommodatie, gevolgd door een silent disco tot diep in de nacht. Zaterdag begon met een moordspel om lekker uit te kateren en de hersenen te prikkelen. Daarna werden verschillende bierspellen gespeeld om de feeststemming er weer in te brengen. Magen werden gevuld door middel van onbeperkt snacks bij een frietwagen en ‘s avonds (ofja, ‘s nachts) gingen we met de nachtbus naar een échte club, waar ze waarschijnlijk nog steeds onder de indruk zijn van Totelos. Zondag werd er eerst ontbeten waarna men er kon voor kiezen om naar huis te gaan. Niet iedereen had het echter al gehad, want een groot deel was zondagmiddag (en een groep echte strijders zelfs tot in de nacht) nog in het Lempke terug te vinden. Al met al een ledenweekend om nooit meer te vergeten!

Wil je weten wat er allemaal nog meer is gebeurd op het ledenweekend? Neem dan een kijkje op het ledenportaal.

Capture the Sint

De datum is 5 december, pakjesavond. Op die avond doe je maar één ding, je mede-Totelossers de baas zijn in een potje lasergamen. Er waren 18 Totelossers die deze gedachte deelden en hun beste beentje voor zetten. Er werden teams van 6 gemaakt en voor elk team werd een sint aangewezen, die dubbele punten waard was. Dit zorgde ervoor dat deze 3 sinten heuse schietschijven werden. Aan inzet was er geen gebrek en er werd met scherp geschoten, toch kon er maar één iemand debeste schutter zijn. Dit bleek uiteindelijk Simon Jenneskens te zijn, wat als verrassend gezien kan worden aangezien deze man vanwege een blessure al enkele maanden niet meer in de zaal te zien is.

Na het lasergamen werd er onder het genot van een drankje nog door sommigen geprobeerd revanche te nemen op de pooltafels, waarna iedereen richting ‘t Lempke trok om de goede eindklassering te vieren of het verlies weg te drinken.

T3 Borrel

Oh oh oh, wat waren de verwachtingen hoog en de zenuwen gespannen. Nadat iedereen zich kotsbeu gevreten had aan chocoletters en pepernoten, was het de week na Sinterklaas tijd voor de T3 borrel. Verscheidene T3 spelers waren voor hun eigen borrel zenuwachtiger dan of ze lekkers of de roe uit de zak van Sinterklaas zouden krijgen. 

Om onduidelijke redenen was de Niet-Selectie Borrel (afkorting NSB) hernoemd naar de Netflix & Chill pyjamapartyborrel, met als resultaat dat onder de foeilelijke sportvestjes van T3 een prachtige pyjamabroek prijkte. Bij de andere aanwezigen werden veel IUTT-shirts gespot. Blijkbaar zitten de kroegentochtvodden van ons meest prachtige toernooi zo lekker, dat ze als slaapshirt gebruikt kunnen worden. Uiteraard ontbrak ook hier een daar een onesie niet, die ondergeschrevene om een of andere reden vaag deden terugdenken aan het ledenweekend.

Zoals een goede borrel betaamd, begon deze vrij rustig. Een voor een druppelden er Totelossers binnen die zin hadden in een avondje escalatie. Wie binnenkwam mocht gelijk op het podium plaatsnemen om mee te doen aan de quiz; wie kan de meeste serie- en filmtunes raden. Omdat het podium precies kut onder de muziekinstallatie geplaatst is, werd er weinig van gehoord en lag het aantal goed geraden in- en outro’s bijzonder laag. Gelukkig hadden de heren van T3 daar iets op verzonnen, bij elk fout antwoord mocht er een shotje worden genomen. Ondanks het aantal foute antwoorden bleek er nog een vrij degelijke hoeveelheid sterke drank over te zijn. Dit werd door enkele T3-vestjes opgemerkt en gelukkig werd het euvel snel verholpen. 

Nadat het officiele gedeelte voorbij was, de tussenwand van ‘t Lempke werd opengegooid en de aanwezige Totelossers zich diffuseerden over de rest van de stamkroeg, werd het feestje vrolijk voorgezet. Dit resulteerde erin dat sommige T3 spelers die de bovengenoemde overige flessen hadden verorberd het aan de stok kregen met een bontkraag, er jassen werden gestolen en het gapende gat van de enige missende T3 speler die in het hoge noorden zit opgevuld werd met vreugd, gezelligheid en minder slimme, bezopen acties. Hierover zal niet verder uitgebreid worden. Mocht je er toch nieuwsgierig naar zijn, ben je van harte welkom op een van de komende borrels, er zijn er nog genoeg!

Van Lint

Ook het jaar 2019 werd door veel Totelossers afgesloten met de Van Lint week in het SSC. Er werd wederom door veel spelers geëxcelleerd (of zoals anderen het noemen: geëscaleerd) in verschillende sporten waaronder de bijzondere sporten zoals kin ball, tjoekbal en goalbal. Uiteraard waren de Totelossers succesvol in het zaalvoetbal, maar ook in volleybal werd er uitgeblonken. Tot prijzen heeft het helaas niet mogen leiden, maar dat is ook niet waar Totelos voor meedoet. Gedurende de hele week heeft de gezelligheid op één gestaan. Toch is er knap gepresteerd bij bijvoorbeeld het tafeltennis en unihockey. Waar Totelos bij unihockey zelf op een groep hockeyers stuitte in de halve finale, heeft Totelos ook zelf de finale bij het zaalvoetbal weggegeven. Nadat eerst alle teams van Pusphaira alle hoeken van de zaal hebben gezien, werd de finale gegund aan Fellenoord. Na al deze wedstrijden werd het sportjaar afgesloten in de SSC kantine. Dit feest heeft tot in de late uurtjes geduurd, al zullen een hoop Totelossers geen weet meer hebben gehad van hoe laat ze thuis zijn gekomen. Of hoe ze zijn thuis gekomen. Of of ze überhaupt zijn thuis gekomen. Nou goed, het was in ieder geval weer een mooie afsluiting.

Tilburg Open Futsal Tournament (TOFT)

In het eerste weekend van het nieuwe jaar weet elke Totelosser wat hem of haar te doen staat. Luchtbed inpakken, slaapzak oprollen, halve liters in de tas en op naar Tilburg. Dit jaar had Totelos maar liefst 5 teams afgevaardigd bij een van de mooiste zaalvoetbaltoernooien van het jaar, TOFT. Vanaf zaterdagochtend was het voetballen geblazen. Winstpartijen werden afgewisseld met nipte nederlagen, maar dat mocht de pret niet drukken.
De dames werden in de middag in de halve finales uitgeschakeld, de herenteams mochten zich zondagochtend weer opmaken voor de knock-outs, wetende dat het niveau zondagochtend een stuk lager zou gaan liggen. Zaterdagavond was het namelijk tijd voor de befaamde TOFT-cantus! Voor de cantus verplaatste men zich naar de Olympia sports bar, waar ook het avondeten plaats vond. Gelukkig waren de meeste Totelossers al een heel klein beetje teut voor het avondeten, zodat de cantus kon aanvangen in een uiterst opgewekte sfeer.
Nadat de één-na-beste cantus van het jaar was afgelopen (uiteraard is onze eigen N8 cantus het beste), werd het feestje vrolijk voortgezet door het grootste gedeelte van de Eindhovense zaalvoetbaldieren, terwijl enkele Totelossers geen zin hadden in hun luchtbed en bij de plaatselijk studerende sportliefhebbers een normaal bed regelden.
Helaas komt aan al het goede een eind en ergens gedurende de nacht keerde iedereen weer terug naar de sporthal en hun luchtbed. Waar de 150 meter naar de sporthal op de heenweg tamelijk snel werd afgelegd was de terugweg voor sommigen toch iets ingewikkelder, met als resultaat dat de 150 meter werd verlengd tot een nachtje rondstruinen in Tilburg.
De wedstrijden op zondag werden in een beduidend lager tempo afgewerkt, mede doordat de oud-voorzitter iedereen veels te vroeg had wakker gemaakt omdat hij zelf toch niet meer kon slapen. Zoals het Totelos betaamd kwam bij de herenteams het laagste team het verst, maar wederom waren de halve finales ook hier het eindstation. Al met al was het ook dit jaar een geslaagde versie van TOFT en kijken degenen die aanwezig waren alweer uit naar de editie van 2021!

N3 Borrel

Er van uitgaande dat iedereen zijn kop er volledig af heeft geschroefd tijdens de Nieuwjaarsnacht, kwamen de heren van het beste Totelos team in de eerste klasse NZVB met het geniale idee om deze nacht eens dunnetjes over te doen met alle gezellige leden van Totelos. Alles werd uit de kast getrokken om deze avond hetzelfde te doen lijken. Champagne, oliebollen, vuurwerk, vreugdevuren, carbid schieten en zelfs een ware Nieuwjaars duik maakte deel uit van deze knallende avond. Waar enkele Totelossers helaas het begin van deze prachtige avond moesten missen door een vragenuurtje in het SSC, waren er ook al genoeg Totelossers op tijd voor verse oliebollen. Bovendien hebben zij nog kunnen genieten van het vreugdevuur, waarvoor het later op de avond te druk was. Gelukkig kon iedereen ontvangen worden met een glaasje overheerlijke champagne. Nadat er gezamenlijk geproost was op het nieuwe jaar, was het natuurlijk tijd voor een Nieuwjaars duik. Gezien het feit dat de Dommel niet door ’t Lempke stroomt, hadden de toppers van N3 een beter idee. Omdat iedereen bekend is met de spoelbakkenrace, werd daar een leuke Nieuwjaars variant op bedacht. Een glas bier, een glaasje champagne en vervolgens een oliebol met poedersuiker, en dat drie maal achter mekaar. Volgens menig deelnemer vele malen zwaarder dan de spoelbakkenrace, maar dan ook vele malen leuker om aan deel te nemen. Maar helaas, aan al het moois komt een eind en zo ook aan deze Nieuwjaarsborrel. De spetters van N3 hopen dat jullie een leuke avond hebben gehad en wensen nogmaals iedereen een Happy N3w Year!

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

Night At the Casino

English below Op zaterdag 2 april organiseerde Totelos “The night at the casino”. Dit evenement vond plaats bij…
Lees Verder

IUTT 2018

~English below~ Beste leden, Het leukste Totelos toernooi van het jaar komt er weer aan: ‘I.U.T.T.’. Voor de…