Lust(je)rum Skireis

De tweede week van het kwartiel betekende voor een twintigtal Totelossers zon, sneeuw en halve liters (mix). De zaalvoetbalschoenen werden voor een week ingeruild voor ski’s en snowboards om de bergen mee af te dalen. De Lust(je)rum skivakantie voerde namelijk naar de ‘vallei van de zon’ in de Italiaanse dolomieten. Met het ideale weer en vers gevallen sneeuw heeft iedereen genoten van een week vol wintersport en après-ski!

Met smart werd uitgekeken naar deze reis. Helaas werd het geplande vertrek op vrijdag een aantal uur uitgerekt door het wachten op onze Nijmeegse bus-vrienden. Gelukkig was er een Mac dichtbij om te beginnen met het leggen van een goede bodem voor de week. Eenmaal ’s avonds konden we de bus in om de 14uur durende reis naar Marilleva te maken. Na het nuttigen van enige slaapmutsjes was het tijd om een poging te wagen enige rust te pakken.

Want de volgende middag rond twee uur konden de appartementen geïnspecteerd worden en de eerste pistes worden verkend. De vermoeidheid meteen vergetend werd de sneeuw direct opgezocht – van babypiste tot de eerste zwarte van de vakantie. Eenieder kon op zijn eigen niveau de vakantie rustig beginnen. De sneeuw was goed en werd aan het eind van de middag nog een beetje aangevuld. ’s Avonds werd voor het eerst gegeten bij Ristorante Dai Angioi – waar nog menige avond afgesloten zou worden in de bar onder het restaurant!

De volgende dag kwam de zon af en toe tevoorschijn en de rest van de week is die overdag niet meer weggeweest. Afdalend in kleinere groepen van hetzelfde niveau was het genieten echt begonnen. De eerste weizeners lieten zich smaken bij de lunch. Voor de Totelossers die hun wintersport debuut maakten werden de eerste lessen verzorgd. Al doende leerde men, en de snelheidslimiet voor beginnende skiërs werd door sommigen veelvuldig opgezocht – helaas met sneeuwhappen tot gevolg. 

Waar in de loop van de week het collectieve niveau op de piste omhoog ging, zag de après-ski ook meer en meer excessen. Door après-ski lijst van Skifest, de Nederlandse organisatoren van de reis, kon namelijk per dag op een andere plek beluisterd worden. Beneden en boven op de piste vloeide de goudgele drank ’s middags al rijkelijk en menig avond werd voortgezet tot een uur of twee beneden in de bar. Toen de ontdekking werd gedaan dat mixdrankjes maar een eurootje duurder waren en ook in halve liters kwamen werd de Vodka-Redbull al snel een favoriet om het feest gaande te houden! Zeker wanneer je ’s avonds nog de berg op moest om te gaan slapen was die extra energie hard nodig…

Cantus-avond of Ajax-avond. Midweeks werd de heenwedstrijd van Ajax-Real gespeeld. Echter tegelijkertijd vond de Skifest Cantus ook plaats. Keuzes moesten gemaakt worden. De officieuze Totelos Jodencommissie en aanhang bleef zitten na het diner en de rest daalde af naar de cantus. In de Cantuszaal werden de kelen afwisselend schor geschreeuwd en met adjes gesmeerd terwijl in het restaurant werd genoten van een fantastische wedstrijd – helaas wel nipt verloren. Gelukkig kon deze teleurstelling wel direct verzopen worden in de hereniging met de Cantusgangers die ook net klaar waren. Dit om de avond tot in de kleine uurtjes door te zetten en voor een enkeling als voetbalprof teneinde pogen shirtjes te wisselen.

The day after was al zwaar en op de dag na de cantus nog eens extra. Gelukkig waren er genoeg mooie skidagen om er af en toe een te kunnen missen en deze optie werd dankbaar gebruikt. Huisjes zijn afwisselend zwaarder naar de tering gegaan dan anderen. Natuurlijk was er ook ruimte het rustig aan te doen en kaartspelen en Perudo waren zeer populair tijdverdrijf tijdens en na het eten! In de loop van de week werd De gezelligheid in Dai Angioi soms afgewisseld met huisavondjes en zelfs een heuse Damesavond!

Vaak waren er toch weer Totelossers die ver in de nacht afdropen uit de Dai Angioi bar. Voor velen was het dan ook een welkome afsluiter om op de laatste dag op 2400m hoogte bij de Passo Groste in ligstoelen van de warme zon te genieten. Door iedereen werd op deze laatste en warmste dag genoten van het heerlijke weer! ’s Avonds was het helaas tijd om deze week van sporten en feesten af te sluiten en de bus terug te pakken naar Nederland! Graag willen we de commissie bedanken die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt: Tim, Demi, Emiel en Frenk – het was een fantastische week!

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

🍻⚽TOFT⚽🍻

During the first weekend of the new year, Totelos traditionally travelled to Tilburg with a large group to…