Totelos Moment van het Jaar 2020 – deel 2

Dames bij TOFT

Twee weken geleden blikten een viertal Totelossers, die toch nog een positief tintje op het vorige jaargang wilden schijnen, terug op 2020. Er dus nog genoeg momenten geweest waar met een tevreden blik op teruggekeken kan worden, dus zetten die in deze rubriek op een rij. In deel 2 van deze reeks is het woord aan Gijs, Julia en Daan.

Gijs Liefrink (T5 & N8)

”Het jaar kent, ondanks corona, vele hoogtepunten. Maar om het jaar positief af te sluiten pak ik een moment voordat Corona onze wereld op slot gooide. Corona had toen al menig leven verwoest in het oostelijke deel van de wereld, echter was er in Nederland nog niets aan de hand. Daarop vertrokken we met volgens mij 40 Totelossers richting Tilburg om daar deel te nemen aan TOFT, en die toernooien zijn toch altijd onvergetelijk. Ik zou dus de gehele deelname van de 2 dames en 3 herenteams aan TOFT willen nomineren als moment van het jaar.”

Julia de Jager (D1)

”Gelukkig zit niet aan alles dat in 2020 gebeurd is een negatief tintje. Zo heb ik de kans gekregen om samen met mijn team, dames 1, deel te nemen aan de hoogste Nederlandse zaalvoetbalcompetitie, namelijk de Eredivisie. Ik was zo zenuwachtig voor de eerste wedstrijd, ook al wist ik dat we als team geen directe verwachtingen hadden van elkaar en het resultaat. Ondanks de situatie mocht er gelukkig op dat moment nog wel in beperkte mate publiek komen kijken. Toen ik wat bekende gezichten zag zitten voelde ik me dan ook steeds meer op mijn gemak en namen de zenuwen gedurende de warming-up steeds meer af. Voorafgaand aan de wedstrijd bespraken we nog het een en ander, maar de boodschap was duidelijk: stel niet te hoge eisen voor jezelf en het team, voetbal vandaag met plezier en geniet van dit moment! Zo gezegd zo gedaan. Aan het begin konden we nog goed weerstand bieden, maar het niveau en de snelheid lag dusdanig hoog dat wij op een gegeven moment het eerste doelpunt om de oren kregen. Uiteindelijk verloren wij de wedstrijd dan ook met 8-3, maar dat was niet erg, de eerste drie doelpunten in de Eredivisie(!) waren een feit. Oké, ja, als keeper baal ik natuurlijk dat ik acht goals tegen heb gekregen, maar ik heb ervan geleerd en bovenal genoten van de wedstrijd! Ik ben weer een leuke ervaring rijker en we hebben toch een positief tintje aan het vrij sombere jaar 2020 kunnen geven.”

Daan van de Ven (N2 & T4)

”Als leukste Totelos moment(en) moet ik wel kiezen voor een van de quizzen. En dan kies ik toch voor de quiz georganiseerd door bestuur 41, omdat ik daar zelf aan meedeed. Ons bestuursjaar werd redelijk abrupt tot stilstand gebracht en waar wij wel online door bleven vergaderen zagen we elkaar niet veel. Met die quiz was het leuk om mijn bestuursgenoten in het echt en andere Totelossers via discord weer te zien en samen een leuke avond te hebben. Daarom vond ik het ook zo leuk om een tijdje terug weer met bestuur 41 een quiz te mogen organiseren, nu we weer in een periode zitten waar weinig te doen is.”

Slotwoord: Bedankt voor jullie inzendingen. Laten we met z’n allen alvast vooruitkijken op de evenementen, toernooien en wedstrijden die in de (hopelijk niet hele verre) toekomst gaan komen.

0 Shares:
You May Also Like
Lees Verder

T-Cup

Saturday October 15th the annual T-Cup took place! A group of around 30 Totelossers played multiple matches against…