Vijfje Extern Toernooi 2019

In het laatste weekend van juni vond het Vijfje Extern Toernooi (VET) 2019 plaats. Voor alweer deze elfde editie van VET reisde 23 Totelossers af naar Groningen.

Het weekend begon met een feest op vrijdagavond in het clubhuis van Drs. Vijfje, de zaalvoetbalvereniging van Groningen. De volgende dag begon de poulefase voor twee Totelos herenteams en één Totelos damesteam. Deze dag werd er ook een derby gespeeld tussen de twee Totelosteams. Dit resulteerde in een 3-0 winst voor T1 en twee geblesseerden bij T2.

Uiteindelijk werd de speeldag afgesloten met een vierde plek voor Totelos 1 en een zesde plek voor Totelos 2. Dit betekende dat T1 zondag voor de toernooiwinst mocht gaan strijden en T2 voor de vijfde plek. De dames zouden voor de vierde plek gaan spelen.

Eerst kwam echter nog de zondagavond. Deze begon met een BBQ bij het SSC en vervolgens gingen alle teams van VET naar het centrum om daar het vertier door te zetten.

In een iets minder fitte conditie, begonnen de teams zondag aan hun knock-out fase. Zo zouden de Totelos dames hun eerste en enige goal van het toernooi maken, verloor T1 hun beide wedstrijden en won T2 hun enige wedstrijd van die dag. Uiteindelijk resulteerde het toernooi in een voorlaatste plek voor de dames, een vijfde plek voor T2 en een vierde plek voor T1.