Totelossers in Quarantaine – Gijs Liefrink

Vanwege de maatregelen rondom de uitbraak van het Coronavirus kunnen Totelossers niet meer doen waar ze het best in zijn: Zuipen Zaalvoetballen. Door de sluiting van het SSC en het afgelasten van alle wedstrijden hebben veel Totelossers plotseling een hoop vrije tijd. Nu rest slechts één grote vraag: Wat doet de gemiddelde Totelosser nu alles op slot zit? Om hier een antwoord op te geven is er een nieuwe rubriek in het leven geroepen; “Totelossers in Quarantaine”. Deze editie zal voormalig voorzitter én lijstaanvoerder van het zuipklassement Gijs Liefrink ons vertellen wat er zoal in zijn leven speelt nu hij niet kan zaalvoetballen.

Hoe erg verschilt het leven in quarantaine met dat van een normale week? Hoe kom je deze dagen thuis door? En wat mis je het meest? Enkele vragen die ik aan mijzelf stelde toen het 41e bestuur der E.S.Z.V.V. Totelos mij benaderde om een stukje te schrijven. De antwoorden zijn eigenlijk heel kort, maar dat past niet zo goed bij mij, vandaar alsnog een veel te lang stuk zodat jullie ook weer een paar minuten de focus op iets anders kunnen richten dan hetgeen jullie nu iedere dag aan het doen zijn.

Mijn leven overdag is eigenlijk niet heel veel veranderd, mijn colleges worden momenteel online gegeven waardoor ik meer colleges volg dan voor de opsluiting. Daarnaast maak ik zo nu en dan een wandeltochtje met enkele leden van onze prachtige vereniging. De vraag is of we dit tot 1 juno nog wel mogen doen, met 1,5 meter afstand van elkaar natuurlijk, gezien de nieuwe aangescherpte maatregelen van de regering. Mijn grootste veranderingen zijn te vinden in de avonden/nachten.

Normaal zou ik op maandag kunnen genieten van de gezelligheid van de N8 mannen, om vervolgens een wedstrijdje te voetballen en dit allemaal af te sluiten met een paar goud gele rakkers. Nu zit ik meestal thuis een serie te kijken of voeg ik mij bij enkele online Totelosstrijders waar we onze tijd gebruiken om spellen te spelen waar wij tijdens onze middelbare schoolperiode nog verslaafd aan waren. In die tijd was gamen nou eenmaal interessanter dan doordeweeks sociaal gedrag vertonen in een sportkantine of bar.

Dinsdag bestond vaak uit eten met Jorro en vrienden, echter zitten de meeste van die jongens in thuis isolatie met hun ouders. En anders was daar natuurlijk altijd nog de dinsdagtraining van Raymond, deze is echter ook afgelast dus rest mij het om een klein rondje te rennen om vervolgens weer dezelfde zaken op te pakken als op de maandagavond. Om toch met de vriendengroep contact te houden is er een nieuwe app geopperd, genaamd: Houseparty. In deze app kun je van allemaal spellen spelen, zeker een tip en volgens mij zitten er al enkele Totelossers op!

Woensdagavond is altijd de dag van de interne wedstrijden, je raadt het al, ook deze gaan tot nader te bepalen tijd niet door. Mijn huisgenoten moeten doordeweeks gewoon werken en sluiten zich daarvoor vaak op in hun kamers. Daardoor heb ik wel een nieuwe ‘hobby’ ontdekt, koken. Ik kook nu vijf keer per week en het is toch de uitdaging om niet wekelijks dezelfde maaltijden voor te schotelen. Gelukkig heeft onze Jumbo meestal goed gevulde vakken en lijkt het of de hamsteraars deze winkel grotendeels overslaan.

Dan de donderdag, die o zo geliefde donderdag, eerst heerlijk 2,5 uur trainen om vervolgens door te zakken in de SSC kantine. En als afsluiting nog even puntjes ophalen bij onze stamkroeg en mijn werkgever ’t Lempke. Ik kan mij niet herinneren dat er tijdens het academisch jaar ooit een periode is geweest dat ik meer dan twee weken oprij niet in onze stamkroeg heb gestaan. Als lid van de Zuipklassementcommissie is het nou eenmaal belangrijk om aanwezig te zijn zodat iedereen zijn verdiende puntje op kan halen.

Vrijdagen zijn meestal dagen om te herstellen zodat ik s avonds weer kan schitteren met fantastisch mislukte acties en veel te lange ballen in de zaal. Echter ben ik tijdens quarantaine zelden brak, en zit voetballen in de zaal er al helemaal niet in. Toch waren donderdag en vrijdagen tot nu toe avonden waarop ik met een zeer klein gezelschap bij elkaar kwam om een potje te kaarten of gewoon gezellig te ouwehoeren. In de huidige fase zijn ook deze kleine bijeenkomsten geen goed idee meer, dus zal er waarschijnlijk meer video gebeld moeten worden. En kan er misschien een manier gevonden worden om online harten te jagen of mariokrat te spelen.

Zaterdag en zondag zijn bij uitstek perfecte dagen om de dag rustig door te brengen op de bank. Hangend voor de TV kan er vaak genoten worden van z’n vier à vijf voetbalwedstrijden per dag. Daarnaast zijn er dan nog wielerkoersen, schaatsen, darten, atletiek, tennis, volleybal of Formule 1 op tv, dus die dag kom je wel door. Om vervolgens zaterdagnacht aan het werk te gaan in ’t Lempke. Dit was natuurlijk voor de tijd dat COVID-19 langs kwam. Al die dingen gaan nu niet meer door. Ja, al mijn inkomsten buiten Ome DUO zijn momenteel verdwenen. Toch is mijn financiële huishouding momenteel gezonder dan in normale tijden, waarschijnlijk komt dat doordat ik niet meer van die dure yoghurtjes koop in de SSC kantine, dat zijn ook toetjes die enkel voor burgers te betalen zijn.

Door de intelligente lockdown ben ik erachter gekomen hoeveel tijd ik besteed aan zaalvoetbal en de gezelligheid daaromheen. Dit is dan ook hetgeen dat ik het meeste mis. Hopelijk zijn we snel het virus de baas waardoor we in ieder geval vanaf 1 juno een ‘normaal’ leven kunnen gaan leiden. Dan zal de zaalvoetbalcompetitie helaas afgelopen zijn, maar kunnen we ons alvast fit trainen voor volgend seizoen. En gaan de dan nog geplande toernooien hopelijk wel door, zodat we nog kunnen schitteren met teams bij het Moradotoernooi en bij VET. Tot die tijd wenden we ons tot de digitale omgeving om onze wedstrijden te beslechten en proberen we ons fit te houden door de fitnessvideo’s van het SSC.

Mocht je nou van verveling niet meer weten wat je moet doen, neem dan de tijd om een leuk verhaal/stukje/dagboek te schrijven en stuur die door naar het 41e bestuur der E.S.Z.V.V. Totelos. Hierdoor kan jouw leed in deze vreemde tijden gedeeld worden met de rest van de vereniging en samen sta je nu eenmaal sterker dan alleen.

7 Shares:
You May Also Like